Behandeling urineverlies bij inspanning mannen

Eerste
Afspraak

1

Onderzoek

2

Uitslag

3

Nazorg

5

Stap 4 van uw behandeling op maat: Behandelmethoden

Sacrale Neuromodulatie (SNM)
Functionele stoornissen van de blaas en/of de darmen kunnen ertoe leiden dat u in aanmerking komt voor sacrale neuromodulatie. Dit is een behandeling die aangeboden kan worden als verschillende andere behandelingen geen baat hebben of te veel bijwerkingen geven. Bij sacrale neuromodulatie wordt een elektrodedraad ingebracht in de buurt van één van deze zenuwen. Door het geven van een stroompje ter plaatse aan één van die zenuwen kan de blaas (of kunnen de darmen) zich weer normaal gaan gedragen. Deze stroom wordt tijdens de testbehandeling geleverd door een uitwendige neuromodulator. De patiënt draagt die in een gordel onder de kleding en krijgt hiervoor een afstandsbediening. Bij een succesvolle testbehandeling plaatsen wij een definitieve neuromodulator (ook wel de pacemaker genoemd), onder de huid.

Via deze link kunt u meer lezen over wat deze behandeling inhoud.
Via deze link kunt u meer lezen over de testbehandeling.
Via deze link kunt u meer lezen over de eerste fase van de SNM behandeling.
Via deze link kunt u meer lezen over de tweede fase van de SNM behandeling.
Via deze link kunt u meer lezen over de derde fase van de SNM behandeling.

ProACT behandeling
De blaasfunctie wordt geregeld door een gezonde blaas en goed functionerende sluitspieren en bekkenbodemspieren. Het echter mogelijk dat de sluitspieren niet goed meer werken, bijvoorbeeld na een prostaatoperatie. U kunt last krijgen van urineverlies als u hoest, niest, tilt of tijdens het lopen. Deze vorm van urineverlies heet stress-incontinentie. De ProACT behandeling is bedoeld om ongewenst urineverlies en de daarbij horende ongemakken te voorkomen. ProACT staat voor Aanpasbare Continentie Therapie en is bedoeld voor mannen. De ProACT ballon is gemaakt van siliconenrubber. Het product bevat geen latex.

Via deze link kunt u alles lezen over de procedure van de ProACT behandeling.

AMS 800 sfincterprothese
Dit is een afkorting van American Medical Systems. AMS 800™ is een prothese die de werking van de uitwendige sluitspier nabootst. De prothese wordt ingebracht via het zitvlak en de lies, ter plaatse van het zitvlak, het scrotum en de onderbuik. De prothese is niet zichtbaar aan de buitenkant van het lichaam. Via deze link kunt u alles lezen over de procedure van AMS 800 sfincterprothese.

Via deze link kunt u alles lezen over de AMS 800 sfincterprothese.

Botuline-toxine A (vooral bij een verhoogde aandrang tot plassen)
Indien uw klachten van een verhoogde aandrang tot plassen niet met de andere therapiemogelijkheden behandeld kunnen worden of niet het gewenste behandelresultaat opleveren, kan behandeling met botuline-toxine A injecties in de blaas voor u een optie zijn.

Via deze link kunt u alles lezen over de procedure van Botuline-toxine A

Neurostimulatie (vooral bij een verhoogde aandrang tot plassen)
Een behandeling met neurostimulatie kan uitkomst bieden bij het behandelen van een verhoogde aandrang tot plassen. De behandeling heet officieel: sacrale neurostimulatie (SNS). Sacrale neurostimulatie kan toegepast worden bij urineverlies door bijvoorbeeld een overactieve blaas waarbij andere behandelingen niet succesvol zijn. De procedure vindt plaats in een aantal stappen.

Klik hier voor een ervaringsvideo van een patiënt. Via deze link kunt u alles lezen over de procedure rondom de sacrale neurostimulatie.

Overige operatieve ingrepen bij de man
Soms kan het voorkomen dat bovenstaande therapieën niet het gewenste resultaat hebben. Mogelijk zijn andere opties voor u een uitkomst. De arts zal dit met u bespreken en hierover voorlichten. Het kan zijn dat u voor een specifieke ingreep doorverwezen wordt naar een andere specialist.
Nacontrole