Behandeling urineverlies bij inspanning vrouwen

Eerste
Afspraak

1

Onderzoek

2

Uitslag

3

Nazorg

5

Stap 4 van uw behandeling op maat: Behandelmethoden

Botuline-toxine A (vooral bij een verhoogde aandrang tot plassen)
Indien uw klachten van een verhoogde aandrang tot plassen niet met de andere therapiemogelijkheden behandeld kunnen worden of niet het gewenste behandelresultaat opleveren, kan behandeling met botuline-toxine A injecties in de blaas voor u een optie zijn.

Via deze link kunt u alles lezen over de procedure van Botuline-toxine A.

Sacrale Neuromodulatie (SNM)
Functionele stoornissen van de blaas en/of de darmen kunnen ertoe leiden dat u in aanmerking komt voor sacrale neuromodulatie. Dit is een behandeling die aangeboden kan worden als verschillende andere behandelingen geen baat hebben of te veel bijwerkingen geven. Bij sacrale neuromodulatie wordt een elektrodedraad ingebracht in de buurt van één van deze zenuwen. Door het geven van een stroompje ter plaatse aan één van die zenuwen kan de blaas (of kunnen de darmen) zich weer normaal gaan gedragen. Deze stroom wordt tijdens de testbehandeling geleverd door een uitwendige neuromodulator. De patiënt draagt die in een gordel onder de kleding en krijgt hiervoor een afstandsbediening. Bij een succesvolle testbehandeling plaatsen wij een definitieve neuromodulator (ook wel de pacemaker genoemd), onder de huid.

Via deze link kunt u meer lezen over wat deze behandeling inhoud.
Via deze link kunt u meer lezen over de testbehandeling.
Via deze link kunt u meer lezen over de eerste fase van de SNM behandeling.
Via deze link kunt u meer lezen over de tweede fase van de SNM behandeling.
Via deze link kunt u meer lezen over de derde fase van de SNM behandeling.

TVT: een veel uitgevoerde operatie is het plaatsen van een ” bandje” . Er zijn diverse bandjes mogelijk. De meest uitgevoerde operatie is het plaatsen van een “TVT” bandje bij de vrouw. TVT staat voor Tension free Vaginal Tape en is mogelijk bij klachten van het verliezen van urine bij inspanning. Er wordt operatief een bandje spanningsloos rondom de urinebuis gelegd. Het is een kleine ingreep die onder lokale verdoving plaats kan vinden en u dezelfde dag weer naar huis.

Via deze link kunt u alles lezen over de procedure en opname rondom het plaatsen van het TVT bandje.

Bulking agent
Hierbij wordt een injecteerbaar implantaat ingespoten rondom de blaashals. Hierdoor wordt een kunstmatige vernauwing gemaakt die uw klachten kunt verminderen. De ingreep vindt plaats onder algehele anesthesie of onder lokale verdoving. Na de ingreep kunt u dezelfde dag weer naar huis.

Via deze link kunt u alles lezen over de procedure van Bulking agent.

Overige operatieve ingrepen bij de vrouw
Soms kan het voorkomen dat bovenstaande therapieën niet het gewenste resultaat hebben. Mogelijk zijn andere opties voor u een uitkomst. De arts zal dit met u bespreken en hierover voorlichten. Het kan zijn dat u voor een specifieke ingreep doorverwezen wordt naar een andere specialist (gynaecoloog).

Nacontrole